Pages

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Operatia estetica, un simplu moft?

¤ deviantART

Acum câteva zile am dat peste două ştiri destul de interesante, total opuse, despre operaţiile estetice. De ce aş discuta despre aşa ceva? Cum am discutat şi despre Anorexie şi bulimie , aceste operaţii estetice pot avea două motive: sunt necesare, persoana respectivă are neapărat nevoie de o schimbare, sau nu sunt atât de necesare, totul plecând de la un simplu moft. Înainte de toate, să vă arăt micile ştiri:
1. Peste 90 de operaţii estetice, 100.000 de dolari cheltuiţi...
2. Primul pacient care a suferit un transplant total de faţă.

Vom începe cu prima ştire... (mereu cănd o citesc, în gândul meu: "o sută de mii de dolari?! De ce? Pentru ce? Să mă fac doctor?). După cum se vede, chiar şi în ziare acest Ken (deşi eu l-aş numi Dildo mergător, nu cred că poate zâmbi, sau avea o altă expresie facială) este ironizat, dat ca un exemplu oarecum negativ. (ceea ce se întâmplă cu 90% din ştiri)
După numărul operaţiilor, dimensiunea unui corp omenesc, cred că a fost modificat 99,9%. De ce ar face asta? A declarat că iubeşte să facă acest lucru, dar să acţionezi fără să gândeşti? (şi mie îmi plac maşinile, cursele de stradă, dar asta nu înseamnă că atunci când plec acasă îl leg pe tata în dreapta şi mă cred Vin Diesel) Să privim pozele, incercaţi să treceţi peste acele operaţii, cred că era un bărbat care arata ok şi nu avea nevoie de nicio schimbare.
În această situaţie sunt mulţi alţii, au dorit ceva... au obţinut altceva! Am găsit acum câteva momente această ştire, una foarte recentă. Încerc să-mi  dau seama ce e nereuşit, faptul că trebuie să poarte ochelari pentru acele sprancene, sau să poarte o eşarfă peste gură pentru acele buze.. . In fiecare zi apare câte o "vedetă" nemulţumită de rezultatul operaţiilor estetice, unele cazuri chiar celebre. (vezi sânul Pamelei, nasul lui...)
Dar cine le impune acest lucru, de a schimba o parte din corpul lor? Sunt sigur că nu toţi işi fac operaţii doar de dragul de a le face, cum este Ken de mai sus. Sunt obligate de televiziuni? Doresc să atragă cât mai multe priviri? Cele mai multe operaţii estetice sunt cele de modificare a sânilor, unde vedetele feminine (din câte am văzut, mai nou, şi bărbaţii apelează la aşa ceva) doresc acest lucru pentru simplu motiv că natura nu a fost atât de darnică. Probabil ele gândesc că sânii mici arată urât, că bărbaţii sunt obsedaţi după două bidoane de 5L... nimeni NU simte plăcere când atinge plastic, să strangă şi să-i alunece mâna! În plus, chiar merită aceste implanturi de silicon, deşi există riscuri destul de mari de apariţie ale unor tumori?
Dar cine sunt eu să judec acest lucru, ştim că baba suferă la frumuseţe...



Cea de-a doua ştire, la polul opus... După cum vedem, acest domn a avut un accident destul de grav, o mare parte din faţă fiindu-i distrusă. Acesta a fost nevoit să poarte o mască timp de un deceniu jumătate, unde majoritatea simţurilor au dispărut. Într-un final, după zeci de ore şi mai multe operaţii, se pare că medicii au reuşit un miracol! Deci şi aceste operaţii pot avea o latură pozitivă? Normal, în acest caz masca a dispărut, el incepe să-şi recapete unele simţuri (nu in totalitate, acest lucru nu se va întâmpla niciodată). Acesta nu este unicul caz, există multe altele care ajută persoanele respective, complexate pe un anumit lucru, cu anumite cicatrici, să poată reveni in societate, să nu mai fie izolate şi să nu mai fie privite ca fiind nişte "monştrii". (urât cuvânt, nu? Aşa e omul, judecă după aparenţe.) Niciodată, o persoană mutilată în urma unui accident (de maşină, de muncă, în cazul arsurilor) nu va arată la fel şi nu-şi va reveni în totalitate... însă acesta este un prim pas, unul foarte important!

Voi ce credeţi, aceste operaţii reprezintă un moft?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu